13 filme sub clar de lună: Caravana Filmelor NexT ajunge la Oradea

Caravana Filmelor NexT poposește la Oradea, în Parcul Cetăţii, în perioada 22-23 august, municipiul de pe Crișul Repede fiind al 10-lea şi ultimul oraş de pe traseul de anul acesta. Spectatorii se pot bucura de 13 filme scurte din cele două programe: NexT Out in Space şi NexT Oscars Night. Şi în acest an, accesul la proiecţiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit, iar filmele vor rula începând cu ora 21:00.

Filmele se pot viziona din cele patru zone special amenajate: zona pături, zona baloţi de paie (50 de bucăţi), zonă mobilier europaleţi (20 de fotolii) şi zonă de scaune (500 de scune), iar organizatorii asigură 3 locaţii pentru răcoritoare şi gustări.

Pe 22 august, începând cu ora 21.00, este seara NexT Out in Space, o experienţă audiovizuală şi o călătorie în alt timp şi spaţiu populat de extratereştri, roboţi şi oameni de ştiinţă geniali. Out in Space demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant:

Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spaţiu/L’Attaque du monstregéantsuceur de cerveaux de l’espace (Guillaume Rieu, Franţa, 2010, 19′)

Într-un musical color din anii 60′, apare din senin un monstru oribil dintr-un film vechi de Hollywood alb-negru, care atacă locuitorii unui orăşel dezintegrându-i sau transformându-i în zombie supăraţi şi flămânzi!

Abis /Chasm (Joel Benjamin, SUA, 2015, 12′)

Un astronaut caută urme de minereu deasupra unei planete străine, neavând drept companie decât computerul de bord.

Clone/ Clones (Rafael Bolliger, Suedia, 2015, 13′)

În viitorul îndepărtat, un profesor de fizică cuantică este pe punctul de-a suferi o operaţie prin care i se va îndepărta o tumoare de pe creier – şi i se oferă posibilitatea de a-şi face o copie după propriul creier.

Dezastru fatal la Drive-in cinema/ Deadly Drive-in Disaster (ArjanWilschut, Olanda, 2015, 3′)

Agenta specială Sola Powers, de la Biroul de afaceri extra-terestre, se aruncă în plină acţiune când un cinema drive-in, unde rulează un film clasic cu o invazie de OZN-uri, este atacat de o farfurie zburătoare adevărată!

Vor muri cu toţii în spaţiu/ They Will All Die in Space (Javier Chillon, Spania, 2015, 15′)

Nava Tantalus pluteşte fără control prin spaţiu.

Silente (Paco Ruiz, Spania, 2015, 9′)

Anori este un eschimos care trăieşte pe planeta Silente. Înregistrând sunetele naturii, într-o bună zi îl surprinde apariţia unui obiect bătut de vânt. Originea sa este necunoscută.

Povestea unui robot /Tristes Déserts(Stephanie Winter, Austria, 2015, 8′)

Rezultat filmic-muzical al colaborării – de inspiraţie barocă şi SF – dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram şi duo-ul electronic Austrian Apparel.

Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46/ Yuri Lennon’s landing on Alpha 46 (Anthony Vouardoux, Germania/Suedia, 2010, 15′)

După ce aterizează pe satelitul lunar Alfa 46, cosmonautul Yuri Lennon se confruntă cu un paradox uluitor… Desprins de nava mamă, Yuri îşi începe călătoria prin spaţiu, care îl va conduce către sfârşitul lumii aşa cum o cunoaştem noi.

Pe 23 august, spectatorii vor vedea cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film şi câştigătorul Premiului Oscar în 2016 sunt proiectate la NexT Oscars Night.

Ave Maria (Basil Khalil, Palestina/ Franţa/ Germania, 2015, 15′)
O familie de israelieni aflaţi în faţa unei mânăstiri, de Sabat, deranjează rutina tăcută cu care s-au obişnuit cinci călugăriţe trăind în sălbăticia din West Bank.

Shok (Jamie Donoughue, Marea Britanie/ Kosovo, 2015, 21′)
În Kosovo, în 1998, doi băieţi sunt cei mai buni prieteni şi duc o viaţă normală – dar pe măsură ce războiul pune stăpânire pe ţara lor, existenţa zilnică se umple de violenţă şi teamă.

Totul va fi bine / Alles Wird Gut (Patrick Vollrath, Germania / Austria, 2015, 30′)
Michael, tată divorţat, îşi ia ca de obicei fiica de opt ani, Lea, căreia îi este devotat, pentru a petrece împreună weekendul. La început, pare să fie o vizită normală, dar Lea descoperă curând că s-a schimbat ceva.

Bâlbâitul / Stutterer (Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015, 12′) – câştigător al Premiului Oscar 2016
Pentru un tipograf singuratic, o relaţie online s-a dovedit a fi o legătură de care avea mare nevoie, fără să trebuiască să dezvăluie problema bâlbâielii din cauza căreia trăieşte atât de izolat. Acum, însă, este pus în situaţia de-a se întâlni în carne şi oase cu persoana respectivă.

Ziua unu / Day One (Henry Hughes, Danemarca, 2016, 14′)
În urma unui divorţ chinuitor, o femeie de origine afgano-americană însoţeşte trupele militare ale Statelor Unite ca traducătoare în Afganistan. În prima ei misiune, merge împreună cu soldaţii în urmărirea unui individ care confecţionează bombe şi ajunge în situaţia de a-i ajuta acestuia soţia însărcinată când încep durerile naşterii, depăşind diferenţele culturale sau de gen.

Distribuie informația
Alte știri