1500 de oradeni au semnat o petitie impotriva ambroziei. Plangerea a fost depusa la Primarie

Ajunsi la disperare din cauza alergiilor pe care ambrozia le provoaca, 1500 de oradeni au semnat in ultimele luni o petitie prin care cer o noua Hotarare de Consiliu Local pentru combaterea acestei plante, in conditiile in care actualele prevederi nu au rezolvat problema.

„Nu este suficient sa spunem doar ca planta e daunatoare si sa dam amenzi pentru ea”. Aceasta este o abordare simplista”, spune Flavius Bunoiu, initiatorul petitiei care propune ca Primaria sa curete terenurile celor care nu fac asta, punandu-i, in schimb, la plata.

Pe langa semnaturile oradenilor, petitia inregistrata la Primarie cuprinde si date de la farmaciile din Oradea in privinta medicamentelor vandute in Oradea, in perioada alergiilor cauzate de ambrozie. In 65 din cele 125 de farmacii din oras, s-au vandut in lunile august/septembrie aproximativ 8000 de unitati. Cifra este mai mare decat vanzarile pe orice alte luni ale anului si este in crestere fata de anii anteriori.

Problema ambroziei nu este una romaneasca. Tari precum Elvetia, Franta, Austria se lupta activ cu aceasta problema de mai multi ani. Ungaria, de exemplu, inca din anul 2003 are o legislatia nationala extrem de dura, fonduri guvernamentale si structuri specializate care se ocupa de problema ambroziei, iar initiatorii petitiei propun sa ne inspiram din legislatia acestor tari pentru combaterea plantei. Vezi detalii

Distribuie informația
Alte știri