300 locuri de parcare vor fi construite pe Calea Aradului

Calea Aradului din Oradea isi schimba infatisarea o data cu investitia pentru  prelungirea liniei de tramvai si aparitia in zona a 300 locuri de parcare. Actualele locuri de parcare de pe prima banda a soselei de la iesirea din oras vor fi desfintate atât cele de pe partea dreaptă, cât și cele de pe partea stângă, dar, in schimb, Primăria a căutat soluții pentru relocarea lor, in spatele blocurilor

Așa cum se știe, de curând s-au finalizat lucrările la sensul giratoriu din Calea Aradului, iar când vremea va deveni favorabilă vor începe lucrările la linia de tramvai de la intersecția str. Aviatorilor cu Calea Aradului. Tot atunci va începe și construcția efectivă a liniei de tramvai pe mijlocul străzii Calea Aradului. Astfel se vor desființa locurile de parcare folosite acum pe Calea Aradului, atât cele de pe partea dreaptă, cât și cele de pe partea stângă, aproximativ 100 de locuri de parcare, plus alte aprox. 5O de locuri adunate din zonele unde se parca și pe trotuare. Primăria Oradea a căutat soluții pentru relocarea acestor locuri de parcare în spatele blocurilor, tocmai pentru a nu-i afecta pe locuitorii zonei . Astfel, municipalitatea vine cu două propuneri, prima este ca în arealul cuprins între Calea Aradului – str. Vlădeasa și str. Fagurelui, respectiv în acea curte de blocuri, să fie amenajate cca 200 de locuri de parcare. În acest sens, va avea loc exproprierea a trei imobile și a 12 garaje. Pe cealaltă parte, în arealul Calea Aradului – str. Henrik  Ibsen – str. Cornițelului – str. Lalelelor  vor fi amenajate încă 100 de locuri de parcare prin expropierea a trei imobile de pe str. Lalelor. Important de menționat că se vor crea trei accese din Calea Aradului, două înspre str. Fagurelui, iar unul înspre str. Lalelelor„, a explicat viceprimarul Florin Birta.

În continuare, urmează ca în ședința Consiliului Local de la finele lunii ianuarie să fie aprobați indicatorii tehnico-economici, după care să fie demarată procedura pentru proiectarea și execuția lucrării. Locuitorii zonei respective au fost instintati  urmand ca in aceasta saptamana sa fie facute evaluarile terenurilor si cladirilor care vor fi expropriate.

Lucrarile vor incepe in luna iunie asa ca noile locuri de parcare vor fi gata la sfarsitul anului.