6 olimpici din Bihor, premiaţi pentru rezultatele obţinute la concursurile internaţionale pe discipline școlare

Ministerul Educației Naționale a organizat, recent, în noua Aulă a Universității Politehnica din București, festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaţionale pe discipline școlare, conform crisana.ro.

Bihorul a fost reprezentat de șase dintre cei mai buni elevi ai săi, însoțiți de dascălii lor. De la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” au fost premiați absolventul Andrei Vlad Bădulescu, care a cucerit argintul la Olimpiada Internaţională de chimie „Mendeleev”, pregătit fiind de prof Anița Luncan, precum și elevul Alexandru Slavoia din clasa a IX-a, al doilea la Olimpiada Internațională Științele Pământului. El a fost îndrumat asiduu de profesoarele Dora Anderson, Luminița Citrea și Andreea Jurca.

De la Liceul Teologic Romano – Catolic „Szent László” din Oradea s-a remarcat eleva Szabó Ibolya Csilla din clasa a VII-a. Ea a obținut mențiune la Olimpiada Internaţională de Lectură, fiind pregătită de prof Hegyes Luminița.

De la Liceul Teoretic „Ady Endre” au fost premiați 3 elevi. Árva Norbert Ákos, din clasa a X-a, s-a întors cu premiul III la Olimpiada de Matematică pentru Liceele Maghiare din Europa, indrumat fiind de prof Báthori Éva. De la aceeași institutie de învățămant din Oradea doi elevi au obținut premiul al III-lea la Olimpiada Internațională de Limba și Literatura Maghiară „Apáczai Csere János”. Este vorba despre István Zsuzsanna, clasa a XI-a, pregătită de prof Kirkósa Enikő si Kurucz Csenge Dorottya, clasa a X-a, indrumată de prof Sarkadi Andrea Viktoria.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, pentru olimpiadele internaţionale, premiul I absolut (obţinut cu punctaj maxim) a fost răsplătit cu 12.545 lei, premiul I/medalie de aur, cu 9.720 lei, premiul al II-lea/medalie de argint, cu 8.330 lei, pentru premiul al III-lea/medalie de bronz s-au acordat 5.950 lei, în timp ce menţiunea a fost recompensată cu 4.065 lei. Profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii au primit un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere a fost de aproape 3 milioane de lei.

Foto: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri