80.000 de tigarete nemarcate au fost confiscate de politistii oradeni in actiune

Duminică, 11 februarie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au continuat acțiunile desfășurate pe raza municipiului Oradea, în piețele din municipiul și în zonele adiacente acestora, pentru prevenirea și combaterea actelor ilicite de comerț și pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică în rândul comunității locale.

În cadrul acțiunii au fost legitimate și verificate 77 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 7.830 lei. Totodată, a fost constatată o infracțiune prevăzută și pedepsită conform Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri fără documente justificative în valoare de 42.040 lei.

Astfel, duminică, 11 februarie a.c., la ora 16.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat pe o stradă din Oradea un bărbat de 48 de ani, din Oradea, care deținea 80.000 țigarete (4.000 de pachete de țigări) nemarcate legal (anexăm foto).

Țigaretele, în valoare de 40.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, orădeanul fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete (…)”.