Amenajarea străzii Aurel Lazăr în vederea transformării în zonă pietonală, în procedură de licitație

Se caută constructor pentru transformarea străzii Aurel Lazăr în zona pietonală. Primăria Oradea a lansat procedura de licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Strada Aurel Lazăr urmează să devină în cea mai mare parte pietonală, traficul auto fiind permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție. Este vorba de partea până la intrarea în Penitenciar, respectiv până la intrarea în curtea interioară dintre str. Aurel Lazăr și str. Iosif Vulcan, unde Primăria intenționează să construiască o parcare supraetajată.

Strada Aurel Lazăr va beneficia de vegetație din abundență, urmând să fie plantați copaci de dimensiuni mari, care vor asigura umbră și oxigen. Proiectul cuprinde realizarea unui sistem de irigaţii automatizat și a unui sistem de iluminat arhitectural precum și reabilitarea rețelelor subterane termice, de apă și de canalizare.

Valoarea investiției este de 8,5 milioane de lei, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni. Cei interesați pot depune oferte în SICAP, până la data de 16 iulie 2018, ora 15:00.