Arma psihoterapeuților împotriva obezitații : inelul gastric virtual. Video : cum se scapă de kilogramele în plus prin hipnoză

<a href="https://pixabay.com/users/Tumisu/">Tumisu</a> / Pixabay

Ne-am obișnuit să credem că lupta cu kilogramele presupune eforturi mari, diete restrictive, sacrificii culinare sau chiar intervenții chirurgicale. Însă o tehnică revoluționară, promovată în ultimii ani de psihoterapeuți, are rezultate tot mai bune. Este vorba despre inelul gastric virtual, un concept de pierdere în greutate cu ajutorul hipnozei.

În Oradea, psihoterapeutul Teodora Meghesan se folosește de puterea minții pacienților sugerându-le că li s-a pus un inel de silicon în jurul stomacului ca să convingă creierul că stomacul este plin după un anumit nivel de ingerare.

“Inelul Gastric Virtual este o tehnică folosită la început în Marea Britanie dar s-a extins în toată Europa pentru a ajuta sute de oameni să-și recâștige controlul asupra corpului într-un mod sigur și natural. S-a dovedit a avea foarte mult succes pentru mulți oameni care s-au luptat cu kilogramele în plus și este un element care a declanșat un regim de slăbire permanent”, spune terapeuta.

Cu ajutorul revolutionarei metode, se pot obține beneficiile unei operații de inel gastric fără să treci prin chinurile asociate intervenției propriu-zise. “Implantarea” inelului se face pe parcursul a 4 ședințe de hipnoză.

Ce este și ce nu este hipnoza

Oamenii trebuie să știe că hipnoza nu este magie.

“Hipnoza e o stare de interiorizare, de descoperire de sine, este o stare naturală pe care o trăim, fără să știm, de multe ori într-o zi. Noi nu am putea trăi fără transe, pentru că despre transe este vorba și atunci când suntem îndrăgostiți sau când ascultăm 0 muzică plăcută ori când ne simțim bine, pur și simplu. Doar că în cabinet vorbim despre transe induse“, explică Teodora Meghesan. “ Eu fac o hipnoză clinică în care vreau să tratez gânduri și emoții negative pentru că fericirea vine din sănătatea gândurilor și emoțiilor”, completează psihoterapeutul specializat în hipnoză ericksoniana, diferită de cea clasică în sensul că e o hipnoză naturalistă care se folosește de expresiile clientului, de imaginația și de resursele lui, nefiind o hipnoză directiva, poruncitoare. “De aceea mulți oameni afirmă că nu au fost în transă, e atât de naturală hipnoză ericksoniana că mulți nu recunosc că au fost în transă chiar dacă au fost. Tocmai ăsta e farmecul, că e foarte naturală„, mai spune Teodora Megheșan.

 

Tumisu / Pixabay

 

Distribuie informația
Alte știri