„Arta poveștii de adio” cu scriitoarea Cristina Andone în Cărturești Lotus Center

Cristina Andone prezintă: ARTA POVEȘTII DE ADIO – prelegere inspirațională de storytelling și lansare de carte „Plec – roman cu publicitari, măgar și umbre”; vineri 22 iunie, de la ora 18:00 în Cărturești (Lotus Center). Evenimentul face parte din Festivalul Informal de Carte Oradea – FICO – ediția I.

Cristina Andone este scriitor, trainer de creativitate și activist educațional. A publicat la editurile Univers, Nemira și Pionier Press. A debutat în 2011 prin colecția de cărți pentru copii ”Povești din Pădurea Muzicală”, vândute în 125.000 de exemplare.

”Plec – roman cu publicitari, măgar și umbre” este o carte singulară în literatura română actuală, în care apar culisele unei lumi pe care se bazează întreaga industrie de consum: lumea publicității. Pe acest fundal colorat, plin de lumini artificiale, promisiuni strălucitoare și slogane mai mult sau mai puțin originale, evoluează patru personaje care pornesc împreună într-o călătorie al cărei scop aparent e repatrierea măgarului Krasna: Vera Trotsky, Marta Coman, Felix Dimuleanu, Mishu – băiatul de la IT. Fiecare dintre aceste personaje are propria-i poveste: Marta e obsedată de ideea că va fi concediată și încearcă să-și ghicească soarta din numărători întâmplătoare; Vera se străduiește să lase în urmă istoria unei trădări și părăsirea casei în care a fost fericită; Felix Dimuleanu ar vrea să știe mai multe despre femeia care i-a fost mamă și pe care nici n-a apucat s-o cunoască; Mishu s-a săturat să rezolve problemele informatice ale companiei prin sfatul de a conecta computerul la curentul electric. În felul său, fiecare dintre aceste personaje caută un exit. Scris într-un stil alert, plin de umor, romanul ”Plec” este un îndreptar despre cum să-ți dai demisia dintr-o corporație.

Festivalul Informal de Carte Oradea aflat la prima ediție, reprezintă un șir de evenimente cool legate de carte, autori, editori și cititori. E vorba despre acțiuni extrem de variate, gândite în jurul ideii de promovare a lecturii. FICO înglobează evenimente pentru publicuri țintă diferite, dar toate având drept obiectiv ca oamenii să zâmbească, să socializeze, să învețe și să experimenteze lucruri noi, împreună.

FICO este organizat de Asociația Good Life Performers și Mark C. Lukács, fondator și director artistic al Festivalului Informal de Carte Oradea și finanțat prin programul Bursa Talentelor, organizat anual de Fundatia Comunitara Oradea.