Arturas Valeika continuă alături de CSM CSU Oradea

Arturas Valeika a semnat un nou contract cu CSM CSU Oradea. Lituanianul în vârstă de 33 ani va juca pentru al 3-lea sezon consecutiv în uniforma roș-albastră, fiind o piesă de bază la câștigarea a două titluri naționale în ultimii doi ani.

Înalt de 2.07 metri, Valeika este jucător de poziția 5. El s-a alăturat echipei orădene în vara anului 2017, din postură de jucător aflat la primul angajament în țara noastră.

În cele două sezoane petrecute alături de CSM CSU Oradea, Valeika a bifat 76 prezențe în Liga Națională și opt în Cupa României. Jucătorul originar din Lituania a fost o piesă de mare importanță în angrenajul formației antrenate de Cristian Achim. Valeika este un jucător esențial în jocul defensiv al echipei, respectiv un baschetbalist de mare importanță în ofensiva colectivă a roș-albaștrilor. El are 11 sezoane ca jucător profesionist și patru în campionatul universitar nord-american. În țara natală a bifat aproape șapte sezoane cu 217 prezențe. În Letonia și Germania a petrecut câte un sezon, iar în Spania a evoluat o jumătate de sezon.

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a decis să continue colaborarea cu acest jucător datorită faptului că întrunește mai multe dintre cerințele și obiectivele urmărite de la un pivot în actuala configurație a echipei, așa cum s-a întâmplat și în ultimele două sezoane.