Asociatia Cultura in Miscare din Oradea a devenit membru al retelei Culture Action Europe

Asociatia Cultura in Miscare din Oradea a devenit membru al retelei Culture Action Europe. CAE este o retea europeana de organizatii culturale si persoane individuale dedicata promovarii culturii ca si conditie esentiala de dezvoltare sustenabila la nivel local si european. Organizatia este formata din aproximativ 150 de membri institutionali si individuali din Europa oferind reprezentare pentru un numar de 80 000 de artisti, creatori de continut, activisti si profesionisti in domeniul cultural. CAE este astfel cea mai mare organizatie culturala la nivel european fiind vazuta drept cea mai importanta resursa de expertiza culturala atunci cand vine vorba despre politicile culturale operate de Uniunea Europeana.

Cultura in Miscare este al doilea membru organizational din Romania al acestei retele, dupa Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021. “Aceasta colaborare ne ofera acces la expertiza tuturor celorlalti membri ai retelei, posibilitatea de a ne implica profesional in procese decizionale si de a emite puncte de vedere referitoare la politicile culturale adoptate de Uniunea Europeana. Nu in ultimul rand, acest parteneriat ne deschide un orizont vast de contacte si de posibilitati de colaborare cu alti operatori culturali din Europa”, spune Flavius Bunoiu.

Tot el sustine ca prima campanie in care se implica alaturi de CAE este legata de stabilirea bugetului dedicat culturii in cadrul UE in anii urmatori. Campania are ca obiectiv influentarea Cadrului Financiar Multianual care se afla in consultare si dezbatere publica in aceasta perioada si care va intra in vigoare dupa anul 2020. CAE si ceilalti parteneri solicita dublarea bugetului pentru cultura in termeni absoluti si incurajeaza statele europene si institutiile membre sa prevada alocarea a 1% din bugete pentru finantarea programelor culturale.

“Cultura in Miscare intra astfel intr-o noua etapa de dezvoltare materializata prin activitati de “advocacy” si “lobby cultural”. Ne propunem sa devenim o resursa importanta de expertiza in materie de management si politici culturale in speranta ca, alaturi de proiectele deja demarate, vom genera progres si dezvoltare in randul tuturor actorilor locali implicati in sectorul artistic si cultural”, adauga Flavius Bunoiu.

Distribuie informația
Alte știri