Au început înscrierile la examenul pentru atribuirea calităţii de consultant fiscal

Din această săptămână au început înscrierile pentru examenul de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau consultant fiscal asistent. Testarea este organizată de Camera Consultanţilor Fiscali (CCF), va avea loc în 4 noiembrie, la Bucureşti, iar înscrierile se fac până vineri, 20 octombrie, inclusiv.

Dosarele se pot transmite prin servicii poştale cu confirmare de primire, la adresa str. Alecu Russo nr.13-19, et.4, ap.9, sectorul 2, Bucureşti, dar înscrierile se pot face şi pe site-ul: www.ccfiscali.ro.

Examenul din 4 noiembrie va avea loc la Bucureşti şi va fi test-grilă cu întrebări din: legislaţia fiscală, legislaţia privind administrarea fiscală şi legislaţia vamală, 90 la sută; dreptul comercial şi dreptul financiar-fiscal, 5 la sută; gestiunea financiară şi contabilitatea întreprinderii, 5 la sută. Durata de elaborare a răspunsurilor pentru proba scrisă este de 3 ore.

Persoana care promovează examenul de consultant fiscal (asistent) trebuie să se înregistreze apoi în Registrul consultanţilor fiscali şi al societăţilor de consultanţă fiscală, la secţiunea corespunzătoare, în termen de cel mult 12 luni de la data comunicării rezultatului examenului.