Bihorenii care aleg să-şi petreacă concediul într-o ţară exotică se pot vaccina la Oradea

Numărul românilor dornici să descopere destinații exotice este în creștere, anunță agențiile de turism. Sunt tot mai mulți cei vor să facă plajă, de pildă, în Indonezia și insulele din Oceanul Indian, ori să meargă în safari în Tanzania. Și, pentru că în aceste locuri pândesc boli periculoase, care le pot strica sejurul, oamenii se vaccinează. Lista cu țările unde este necesară imunizarea este actualizată permanent, de Organizația Mondială a Sănătății.

Celor care aleg destinații exotice le reamintim că in Bihor există de aproape două luni Centrul de Vaccinări Internaționale, la Spitalul Pelican. Este singurul autorizat de Ministerul Sănătății pentru județ. La Spitalul Pelican se face vaccinare profilactică pentru hepatita A, hepatita B, rubeolă, oreion, rujeolă, varicelă, difterie, tetanos, tuse convulsivă, rabie, infecţii cu Hemophyllus Influenzae, poliomielită, gripă, febra galbenă, febră tifoidă, meningită meningococică şi pneumonii pneumococice. Vaccinurile sunt administrate de doctorul epidemiolog Adina Budea.

Pacienţii care vor să aibă acces la acest centru de vaccinare trebuie să-şi facă programare, la recepţia ambulatoriului Spitalului Clinic Pelican (str. Corneliu Coposu nr. 2) sau la numărul de telefon 0259-444.444.
Foto: tuitravel.ro si stirileprotv.ro

Alte știri
Încarcă mai multe
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com