Bihorenii sunt așteptați la muncă în fermele pomicole din Spania

Două firme din Spania caută, prin intermediul rețelei EURES, 200 de români care să lucreze la cules de fructe în Peninsula Iberică. 150 dintre muncitori vor lucra în ferme din regiunea Lleida, unde vor culege mere, cireșe, nectarine sau caise , vor curăța pomi , ori in fabrică la aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Candidații nu trebuie să cunoască o limbă străină și vor fi plătiți cu 6 euro și 25 de cenți pe oră. Contractele vor fi semnate în Spania și sunt valabile în perioada aprilie – septembrie 2019. Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie.

Alte 50 de locuri sunt oferite în regiunea Huelva, la cules de căpșuni, nectarine ori afine, între 20 februarie și 20 iunie. În acest caz muncitorii primesc 38 de euro net pe zi. Transportul spre și din Spania este plătit de muncitori, iar pentru cazare este reținută o parte din salariu.

Bihorenii se pot adresa consilierului EURES, Simona Burdean din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, telefon 0259433346, pentru a fi înregistrati în baza de date pentru munca în străinătate. Asta se face pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă”.