Bihorenii sunt așteptați să se mobilizeze pentru a ajuta familia din Sălard care trăiește o adevarată dramă

La inițiativa maiorului ISU Crișana, Camelia Roșca, bihorenii, și nu numai, pot întinde o mână de ajutor celor patru fete rănite grav într-un accident rutier produs sâmbătă, 28 iulie, în Oradea dar si fratelui lor.

Alex a fost victima unui accident rutier, în 2017, iar din cauza leziunilor grave suferite la cap, a intrat în stare neuro-vegetativă. La acea vreme a fost operat de urgenţă la Oradea, însă după ce a fost tratat ceva vreme, medicii au decis să îl trimită acasă. Alex nu a putut fi însă operat după ce a ajuns la Bagdasar-Arseni unde a ajuns cu elicopterul. Era prea slăbit şi avea infecţii. Acum pare pregătit, dar nu se ştie când şi unde i se va face operaţia. Pentru intervenţie, e nevoie de o placă 3D din Germania care costă în jur de cinci mii de euro.

Sâmbătă, 27 iulie, 4 dintre surorile lui au fost accidentate grav, fiind pe trotuar în fața sediului Poliției Rutiere din Oradea. Au ajuns la spital, după ce un șofer de 20 de ani, a pierdut controlul volanului și le-a izbit din plin. Cele patru surori se întorseseră dintr-o tabără şi aşteptau să vină să le ia acasa unul dintre fraţii mai mari. Fata de 13 ani, Larisa, şi-a pierdut piciorul stâng din cauza accidentului. I-a fost amputat la spitalul judeţean din Timişoara, unde a fost transportată de urgenţă cu un elicopter SMURD. Tot cu elicopterul a fost dusă la Timişoara şi sora ei de 8 ani, Ligia. Ea este la terapie intensivă la spitalul de copii „Louis Ţurcanu” şi are fractură de bazin, spune tatăl, care este acum lângă ea, confor stiri.tvr.ro. Tot la ATI, dar la spitalul judeţean din Oradea, este internată fata de 21 de ani, Cosmina. Ea a fost lovită rău la cap. Tatăl a aflat că are craniul fisurat. Cealaltă soră rănită în accident, Denisa, care are 14 ani, a scăpat doar cu zgârieturi şi este acum acasă, unde zace fratele lor, Alex.

Totodată, maiorul ISU Crișana a transmis un mesaj emoționant prin intermediul paginii de socializare Facebook, pe care îl redăm integral.

„Azi, o întreaga familie a suferit dincolo de tot ce ne-am putea imagina: patru surori, cu sufletelul îndurerat pt. frățiorul lor aflat in coma in urma unui accident rutier, au devenit, ele însele, victimele unui eveniment similar. O fetița de 12 ani, care numai Dumnezeu știe ce e in sufletelul ei de surioara a fratiorului care nu se trezește sa se joace in pofida rugăciunilor, nu se mai poate juca, chiar dacă frățiorul ei s-ar trezi…😰. Ei, unui omuleț de 12 ani, care alearga deja prin suferința, i-a fost amputat un picior…😰😰😰. ..rămânându-i nu doar imobilitatea sufleteasca..😔. Si citind comentariile articolelor referitoare la aceasta tragedie, am avut revelația împietririi sufletești a societății: toți condamnau șoferul, dar nicio persoana nu s-a gandit la aceste sufletele, la drama lor sufleteasca si la copleșitoarea lor suferinta psihica si fizica😓… Vreau sa cred ca aceste reacții își au izvorul in durerea resimțită la aflarea acestei tragedii. Dar, simțirea nu are nicio valoare fără acțiune: așadar, in loc de comentarii, putem sa ne mobilizam sa ii ajutam! Ce ziceți? Am contactat-o pe mama fetelor si pe una dintre fetițele accidentate (pe Denisa) si le-am adresat rugămintea de a ne da contul. Postez mai jos datele primite de la Denisa (Contul este pe numele fratiorului aflat in coma)
Nume: Toma Alex – Catalin
EUR : RO83BTRLEURCRT0428228401
RON : RO36BTRLRONCRT0428228401″
Conturile sunt deschise la Banca Transilvania.