„Caravana cu Medici” ajunge în această lună la Vadu Crișului

„Caravana cu Medici” ajunge sâmbătă, 6 iulie, la Vadu Crișului unde vor face recoltări de analize gratuite pentru 150 de persoane, iar pe 13 iulie, consultații. Anul trecut au fost la Brusturi.

Recoltările se vor face de la ora 11.00 la dispensarul medical din Vadu Crișului. Se va recolta sânge și urină. Persoanele doritoare trebuie să se înscrie pe o listă făcută de Primărie, la Nicoleta Dubou, personal sau pe numărul de mobil 0757.393.559. Acestea vor fi organizate în funcție de oră (se vor programa 30 de persoane pe oră). Important de știut este că în ziua analizelor nu se mănâncă. Caravana va veni cu tot ce e nevoie, voluntari, asistente medicale, recipiente etc.

Consultațiile se vor face sâmbătă, 13 iulie, de la ora 9.00, la Colegiul Tehnic din Vadu Crișului, corpul A, unde se va pune la dispoziția Caravanei toate cele 10 săli și 13 paturi. Vor veni medici și studenți specializați în Gastroenterologie, Cardiologie, Ginecologie, Dermatologie și Pneumologie. Vor avea acces la consultații doar cei care au participat la analizele din 6 iulie, programați de către Primărie, pe ore, similar cu procedura de la recoltare (20 de pacienti la 1.5 ore). Pacienții trebuie să vină la ei cu buletin sau certificat de naștere (vor trebui să semneze un consimțământ când intră la consult), documente medicale și medicamentele pe care le iau.

Din 2017, zeci de medici și studenti de la medicină din Cluj, fac voluntariat în diverse zone rurale din Transilvania. Ei formează „Caravana cu Medici”, o asociație umanitară care oferă servicii medicale gratuite.