Codul Rutier va fi schimbat pentru trotinetele electrice

Trotinetele electrice vor fi reglementate în Codul Rutier, iar cei care le folosesc vor fi obligaţi să circule cu ele în anumite condiţii, asemănătoare cu cele pentru biciclişti. Doar persoanele care au împlinit 14 ani pot merge pe drumurile publice, iar dacă nu sunt semnalizate corespunzător, este interzisă utilizarea lor pe timp de noapte.

Autorităţile nu ştiau unde să le încadreze, pentru că nu sunt nici biciclete, nici mopede, deşi au o viteză asemănătoare. Aşa s-a pus problema reglementarii lor mai ales că în alte oraşe mari din Europa, au avut loc mai multe accidente.

Reprezentanţii firmelor care închiriază trotinete electrice sau care le produc urmăresc şi ei cu mare interes modificările legislative.

Codul Rutier prevede o amendă de câteva sute de lei şi pentru traversarea unei treceri de pietoni pe bicicletă, cu aceeaşi sumă ar putea fi sancţionat şi cel care face aceeaşi greşeală pe o trotinetă electrică. Iniţiativa legislativă care va reglementa trotinetele electrice va fi dezbătută de parlamentari cel mai devreme la toamnă.