Concert de excepție la Sinagoga Neologă Sion

Premiatul Cor „Alla Breve” va susține un concert de excepție la Sinagoga Neologă Sion (str. Independenței nr. 22). Evenimentul are loc sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 18:00, iar intrarea este liberă.

Corul „Alla Brave” a fost înfiinţat în februarie 1993 în cadrul Casei de Cultură a Municipiului Odorheiu Secuiesc, de către tineri melomani, din inițiativa dirijorului Kovács László. Obiectivul lor principal de la înființare și până în prezent a fost: slujirea publicului şi crearea de noi valori.
Repertoriul lor este variat, bogat în piese laice şi religioase, prelucrări de muzică uşoară sau de cântece populare. Încă din primii ani de existență, corul a fost primit în rândul asociațiilor profesionale.

De-a lungul timpului, corul a participat la diverse evenimente și festivaluri. În anul 2013, Corul „Alla Breve” participat la concursuri internaționale distincte: ediția a XXIII -a a Concursului Internațional de Coruri Camerale din Pécs, Ungaria (Premiul III și un premiu special) și la Festivalul Coral „Liviu Borlan” din Baia Mare (Trofeul Liviu Borlan). Pentru realizările artistice deosebite corul a primit distincția „Cununa de Aur” în anul 2005. În acest an, Corul „Alla Breve” a aniversat 25 de ani de existență.