Conferinţă internaţională la Oradea: „Mass media în post-comunism. Moştenire, evoluţie, tendinţe”

Universitatea din Oradea alături de Societatea de ştiinţe istorice din România şi Universitatea din Szeged organizează, timp de două zile, în Oradea şi Micherechi, ediţia a doua a conferinţei internaţionale „Mass media în post-comunism. Moştenire, evoluţie, tendinţe”. Comunicările sunt susţinute de profesori, jurnalişti şi istorici din România, Republica Moldova şi Ungaria.

„Pentru acest an, reuniunea propune abordări în cadrul temei Mass-media şi istoria recentă. Mecanisme de construcţie simbolică a realităţii”, precizează organizatorii.

Comunicările ediţiei a II-a a conferinţei internaţionale au fost repartizate pe trei secţiuni. După deschiderea festivă şi prezentarea unor lucrări în plen, în dimineaţa zilei de vineri, 13 octombrie, (Hotel Continental Forum Oradea – Sala Paladium), vor fi susţinute peste 50 de contribuţii cu subiecte din ariile tematice conexe domeniilor presei şi istoriei recente (după ora 16, Hotel Continental Forum Oradea – Sălile Paladium, Forum şi Panoramic).

Sâmbătă, 14 octombrie, la Micherechi, este prevăzută o sesiune cu lucrări prezentate de specialişti din Ungaria, urmată de un colocviu intitulat Românii din Micherechi – o comunitate de graniţă. Tot la biblioteca din Micherechi, vor avea loc lansări de carte.