Controversatul cantaret Cristian Pomohaci este anuntat de Ansamblul Crisana pe afisul concertului caritabil pentru reabilitarea Palatului Episcopal din Oradea

Update: Directorul Ansamblului Crisana a scris intr-un comentariu pe Facebook ca l-a scos pe Cristian Pomohaci din spectacolul „Artistii iubesc Oradea”, pentru a nu alimenta „pozitii radicaliste”.

„Din solidaritate cu orașul nostru și cu orădenii, Teatrul Regina Maria, Ansamblul Artistic Profesionist Crișana prezintă luni, 10 septembrie 2018, începând cu ora 19:00, la Sala Mare, Concertul Extraordinar „Artiștii iubesc Oradea”, concert caritabil în vederea obținerii de donații pentru reabilitarea Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea”, se arata, intr-un comunicat remis presei, vineri, de Teatrul Regina Maria

Accesul în sală se va face în baza unui bilet cu titlu de donație, în valoare de 30 lei, care se poate obține de la Agenția Teatrului.

În concert vor evolua: orchestra și corpul de dansatori ai ansamblului, Otilia Haragoș Seghedi, Felicia Costin, Cornelia Covaciu, Petrică Popa, Luminița Tomuța, Stângaciu, Cornel Borza, Leontin Ciucur și invitați cunoscuti din lumea folclorului: Marius Ciprian Pop, Mirela Mănescu, Valeria și Traian Ilea. Este de remarcat si prezenta pe afis a controversatului cantaret Cristian Pomohaci, exclus din rândurile preoților Bisericii Ortodoxe Române în octombrie anul trecut, după ce în spațiul public au apărut înregistrări audio, potrivit cărora preotul făcea avansuri sexuale unui băiat care, la momentul discuției înregistrate, era minor.

În urma apariției acestor înregistrări, preotul Pomohaci a fost judecat de către Consistoriul Mitropolitan de la Sibiu. ”Consistoriul Mitropolitan a constatat că sarcina preoției, cu toate exigențele ei morale, dogmatice și canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Dorin Pomohaci”, au decis, mai apoi, reprezentanții Mitropoliei Sibiului.

CRistian Pomohaci si-a pastrat totusi un numar mare de fani si este invitat sa cante la numeroase concerte si spectacole.