CSM CSU Oradea se duelează cu Falco Szombathely în primul tur preliminar al Basketball Champions League 2019/20

Joi (04.07), la Mies, Elveția, s-a desfășurat ceremonia de tragere la sorți a preliminariilor și grupelor Basketball Champions League – ediția 2019/20. Roș-albaștrii și-au descoperit oponentul din primul tur preliminar, dar și potențialul oponent din turul al 2-lea, respectiv eventualii adversari din faza grupelor, dacă vor ajunge acolo.

Astfel, în urma extragerii s-a stabilit că oponentul lui CSM CSU Oradea este Falco KC Szombathely, în primul tur preliminar. Prima manșă se dispută pe 17 septembrie 2019, în deplasare. Manșa a 2-a va avea loc pe 20 septembrie anul curent, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Falco Szombathely este campioana în exercițiu a Ungariei. Aceasta a avut un parcurs impecabil în drum spre această performanță, câștigând toate meciurile disputate în playoff (a terminat cu 3-0 toate cele trei serii disputate în fazele superioare). Echipa din Szombathely este campioană a Ungariei pentru a 2-a oară în istorie. Antrenorul echipei este slovenul Gasper Okorn, care și-a prelungit contractul pentru sezonul următor. De notat că a jucat finala campionatului din țara vecină de fiecare dată în ultimii trei ani, respectiv finala cupei în ultimii doi ani. Vom reveni cu mai multe informații despre echipa maghiară într-un material special destinat acestei formații.

Dacă se califică în turul al 2-lea, CSM CSU Oradea se va confrunta cu BK Ventspils, campioana în exercițiu a Letoniei. Prima manșă va avea loc la Oradea, pe 26 septembrie, iar returul se va disputa pe 29 septembrie, în deplasare.