Cum s-au imputinat cersetorii din Oradea. Politia locala a numarat mai putin de 200 fata de 1200 acum 3 ani

<a href="https://pixabay.com/users/werner22brigitte/">werner22brigitte</a> / Pixabay

În cursul anului 2018 Direcția Poliţia Locală Oradea a acţionat şi în vederea diminuării fenomenului de apelare la mila publică, monitorizarea persoanelor care comit aceste contravenţii făcându-se prin patrulare auto, pedestră, în civil şi prin monitorizare video prin Dispecerat. De asemenea, au fost realizate acţiuni comune cu alte  instituţii care gestionează problematici sociale, cum ar fi: D.A.S.O. și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.

Concomitent, polițiștii locali cu atribuții pe linie de cerșetorie au  desfășurat acțiuni, prin care se aveau în vedere depistarea persoanelor care necesită o atenție particulară (copiii aflați în risc de separare de părinții, copiii separați de părinți, copiii străzii, copiii abuzați, neglijați sau supuși neglijării, copiii aparținând minorităților etnice).

Astfel, pe parcursul anului 2018, polițiștii locali au identificat 191 persoane care apelau la mila publică în mod repetat și 156 persoane care nu dețin adăpost, fie au fost ridicate și transportate spre centrul Guttemberg, fie îndrumate spre localitățile de domiciliu.

Totodată, polițiștii locali au desființat  52  de adăposturi improvizate, salubrizând zona cu sprijinul societății de salubritate RER VEST.

Ca și măsură eficientă în vederea diminuării fenomenului de apelare la mila publică, s-au operat 153 de confiscări, ca măsură complementară, în sumă totală de 2.177 lei. Toate confiscările s-au realizat după aplicarea măsurii principale avertisment sau amendă contravenţională.

„Ce mă bucură este scăderea numărului de cerșetori, diminuarea fenomenului de cerșetorie din Oradea chiar și cu 80-90% față de orașele din vecinătatea municipiului nostru. Dacă în urmă cu 2-3 ani vorbeam de 1200 de cerșetori pe an, acum am ajuns la 180-190 de cerșetori și cam 150 de persoane fără adăpost. Asta este munca tuturor colegilor mei și aș dori să le mulțumesc pentru asta”, a subliniat Cristian Beltechi, directorul executiv al Direcției Poliția Locală.

În ceea ce priveşte activitatea de constatare şi sancţionare a persoanelor care nu îşi îndeplinesc obligaţiile legale prevăzute de legislaţia specifică privind deţinătorii de câini, agenţii Poliţiei Locale au aplicat un număr de 76 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.550 lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017 înregistrându-se o scădere cu un procent de 20 % pe constatări, iar pe valoarea amenzilor o scădere cu un procent de 29,97 %.

Distribuie informația
Alte știri