Darul liceenilor din Chișinău pentru orădeni, de ziua lor

Un grup de 28 de elevi și 18 profesori de la Liceul Spiru Haret din Chișinău, aflați în municipiul, resedința de județ a Bihorului, în cadrul programului educațional „Oradea -Chișinău 1918 – 2018″, au fost primiți joi, 11 octombrie, la Primaria municipiului. Au fost fost întâmpinați de viceprimarul Florin Birta și de consilierul local Grigore Morar, coordonatorul acțiunilor și manifestărilor dedicate Centenarului Marii Unirii.

Despre semnificația istorică a zilei de 12 Octombrie și despre contextul istoric al unirii le-a vorbit col. (r.) Grigore Bartoş.
„Un popor fără un bun conducător greu își va găsi calea. Românii și-au găsit calea lor, au făcut pușcărie pentru idealurile lor, au suferit, și-au sacrificat viețile pe câmpul de luptă. Românii s-au deșteptat și astfel s-a născut România noastră. Datorită lor, înaintașilor noștri, flutură tricolorul biruitor pe care îl vedeți azi”, a spus Grigore Bartoș.

Elevii de la Liceul Spiru Haret din Chișinău au venit cu un bogat repertoriu de dansuri și cântece populare pe care le vor prezenta, vineri seara, pe scena amenajată în Piața Unirii. E darul lor pentru Ziua Orașului.