Din octombrie se măresc amenzile pentru cei care sunt prinşi că fură lemne sau le transportă ilegal

Ministerul Mediului a introdus peste 100 de sancţiuni noi, ca să oprească jafurile din pădurile României. Cei care îndrăznesc să între cu drujbele în pădurile virgine vor fi amendaţi cu 30 de mii de lei.

Aceeaşi sancţiune o vor primi şi administratorii de păduri care taie mai mult decât au voie.
In plus, vor fi obligaţi să plătească tot ce este în plus. Dacă sunt prinşi, aceştia vor rămâne şi fără buşteni, şi fără maşinile cu care îi transportau. Şi vor plăti amendă de până la 10 mii de lei.

În România, sunt aproape 600 de mii de hectare de pădure pe care nimeni nu le păzeşte şi care au devenit, din această cauză, raiul hoţilor.

One Comment

  1. prostilor!!! asta nu e o metoda ca uni fura lemnul din padure fiecare cetatean isi cumpara cat lemn are nevoie .daca intelegeti .de exemplu 10000 metri cubi de lemn trebuie pentru jud timis .fie cai vandut prin hotia legala ,fie cai vanduta prin hotia ilegala ,lemnul acesta se consuma ,sau aproape se consuma din cauza saraciei,..concluzia nu mai exportati lemnul prin alte tari,si luati masuri sa se creeze locuri de munca sa plantam pomi,sa dati o cota de lemne pentru fiecare familie cu un discount pentru o anumita cantitate de lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *