Documentația actualizată a drumului de legatură centura Oradea – autostrada Transilvania, predată la CNAIR

Documentația actualizată a drumului de legatură de la centura Oradea la autostrada Transilvania s-a predat la CNAIR, urmând o perioadă de verificări. Vizează și realizarea centurii ocolitoare a comunei Biharia.

“Dacă toate lucrurile vor fi în bună regulă, atunci acest proiect foarte important pentru orașul resedința de județ a Bihorului și pentru întreaga Zonă Metropolitană, urmează să parcurgă procedura de avizare standard. Sper ca anul viitor, odată cu începerea lucrărilor la autostrada Transilvania, să înceapă și această lucrare pentru legătura nodului rutier Oradea, în așa fel încât să se finalizeze în paralel, și circulația în zonă să fie mult ușurată”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Lungimea este de aproximativ 5,56 km, având punctul de intrare și ieșire a centurii în DN 19 Oradea – Satu Mare. Drumul propus va ocoli localitatea Biharia prin partea sa estică, pe un traseu parțial paralel cu traseul drumului național DN 19, pe direcția nord – sud.
Se va prevedea o platformă de drum de cel puțin 10 m, cu benzi de încadrare de minim 75 cm. Lățimea benzilor de circulație va fi de de 7 m (2 x 3,50 m).

Traseul drumului va fi însoțit de o pistă de biciclete cu două sensuri de mers, cu lățimea de 3,00 m, scoasă în afara platformei drumului, de care este despărțită de șantul lateral al drumului.
Acest drum de două benzi e estimat la o valoare de aproximativ 5 milioane de euro, plus TVA, la care se vor adăuga sumele necesare exproprierii terenurilor.