Drum colector în zona Piața 100, facilitând atât accesul mașinilor, dar mai ales al pietonilor

Primăria Oradea are în lucru câteva proiecte adiacente șoselei de centură, iar acest proiect se referă la realizarea unei legături între intrarea de la magazinul Leroy Merlin și Piața 100, facilitând astfel atât accesul mașinilor, dar mai ales a pietonilor printr-un trotuar și pistă de bicicletă, către zona Pieței 100, care vor fi legate direct cu pasarela supraterană peste șoseaua de centură care a fost proiectată în zona magazinului.

Valoarea estimată a acestui tronson de drum paralel cu centura, de o lungime de aproximativ 700 metri, este de 3,4 milioane lui cu TVA, iar lucrările sunt estimate a se realiza în 4 luni, ele începând în toamnă.

O altă lucrare care va asigura, tot pe partea dreaptă dinspre Calea Aradului spre Nufărul, un acces mai bun în centură este o bandă colectoare care pleacă din Parcul Idustrial nr. II, de pe strada Anghel Saligny, către pasajul suprateran peste centură care leagă cartierul Grigorescu de strada Thurzo Sandor de oraș.

„Avem contractul în derulare, pe partea de proiectare, la finalul lunii iulie documentația ne va fi predată, vom aproba indicatorii și vom demara procedurile de licitație, în așa fel încât conducătorii auto să poată vira direct dreapta spre Nufărul. Astfel zona Universității va fi mai eliberată”, a menționat primarul.