Edilii oradeni sunt sceptici privind viitorul colectarii deseurilor din municipiu

Municipalitatea oradeana va avea atributii doar in selectarea firmei care sa realizeze salubrizarea stradala, inclusiv deszapezire, contractul urmand sa fie incheiat pe o perioada de opt ani. Din 2020, colectarea deseurilor la nivelul intregului judet va fi coordonata de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Ecolect Group Bihor.

Seful Directiei Tehnice din Primăria Oradea, Mircea Ghitea este insa sceptic cu privire la gestionarea acestui serviciu, avand in vedere că e nevoie de oameni care sa poata urmari ce se intampla in toate cele 101 unitati administrativ-teritoriale, iar in prezent organigrama nu include decat noua persoane.
In opinia sa, in aceste conditii, Oradea poate ajunge in situatia altor orase mari, care au ramas fara operator de salubritate.

Mircea Ghitea spune ca a contactat conducerea ADI Ecolect propunandu-le sa colaboreze pentru intocmirea caietului de sarcini pentru desemnarea operatorului din urbea de pe malurile Crisului Repede, avand in vedere ca au experienta in domeniu, dar nu a primit niciun raspuns concret. Municipalitatea oradeana a propus apoi sa organizeze licitatia, demers ramas tot fara raspuns.

In luna ianuarie, ADI Ecolect anunta ca pana cel tarziu in data de 15 februarie vor finaliza caietele de sarcini pentru fiecare din cele sapte zone in care este impartit judetul (Oradea, zona limitrofa a Oradiei, Valea lui Mihai, Marghita, Alesd, Salonta, Beius-Stei), astfel incat sa poata fi aprobate cat mai repede in fiecare consiliu local din judet si apoi sa poata fi demarate procedurile de licitatie. De la 1 ianuarie 2020 fiecare zona trebuie sa aiba un operator de salubritate care să colecteze deseurile.

Distribuie informația
Alte știri