Eugen Teodorovici: Amnistie fiscală pentru românii cu venituri mici

Circa Financiara Sector 1, bucuresti, duminica 25 mai 2014.

Persoanele fizice pentru care baza de calcul a contribuţiei la sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau, după caz, a 12 salarii de bază minime brute vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017, a anunţat marţi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. E vorba de aproximativ 600.000 de români.

Ministrul a adăugat că „pentru sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuale emise şi comunicate de ANAF după data intrării în vigoare a OUG adoptate astăzi, pentru definitivarea contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice, pentru perioada 2014 – 2017 termenul de plată va fi de 120 de zile de la data comunicării respectivei decizii de impunere”.

„Dacă sunt plătite integral, la fel, în 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere se va acorda, de asemenea, o bonificaţie de 10%”, a completat Teodorovici.

„Pentru cei care au plătit aceste contribuţii în urma primirii deciziilor de impunere de la ANAF, sumele se pot recupera în baza unei solicitări care poate fi transmisă fie prin spaţiul virtual sau printr-o cerere scrisă pentru cei care nu au un astfel de mijloc modern de comunicare”, a mai precizat Eugen Teodorovici.

Foto: libertatea.ro