Experti francezi vin in Bihor ca sa-i convinga pe tineri sa aleaga meserii din domeniul turismului termal

sasmita / Pixabay

Apele termale au virtuţi terapeutice pentru oameni, dar pot juca acelaşi rol şi pentru sănătatea turismului românesc în general. Reper important al turismului termal românesc, judeţul Bihor este, în prezent, unul dintre modele de bune practici în materie de calitate a serviciilor din domeniu.

Meseriile din acest sector de activitate se vor afla în centrul unei dezbateri care va avea loc pe 2 noiembrie in Oradea, la Continental Hotel, în cadrul proiectului Întâlnirile franco-române pentru turism, având ca temă turismul termal şi formarea profesională.

Evenimentul este organizat de Institutul Francez din România, Federaţia Industriei Hoteliere din România, Primăria municipiului Oradea şi Asociaţiei de promovare a turismului din Oradea şi regiune
Experţi români şi francezi vor discuta cu reprezentanţi ai unor întreprinderi din turism şi domenii economice conexe (servicii, agricultură, cultură), colectivităţi locale şi instituţii de învăţământ.
Împreună vor încerca să identifice soluţii concrete care să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale specializate.

Scopul acestui demers este atragerea unui număr cât mai mare de tineri români înspre învăţământul dual şi meseriile din turism. Discuţiile vor avea loc în franceză şi în română cu traducere simultană în ambele limbi.