Festivalul „România de mână”- ediția 2019, tribut adus unei Flori a Bihorului, devenită stea în altă dimensiune

Festivalul „România de mână”, va avea loc în perioada 25 – 28 iulie, în comuna bihoreană Lăzăreni. Ediția din acest an, a II-a, va fi dedicata uneia dintre cele patru cântărețe supranumite Florile Bihorului: Florica Duma, Florica Zaha, Florica Bradu și Florica Ungur.

„Scopul acestui proiect este de a așeza pe harta turismului cultural transilvănean zona Lăzărenilor și de a deschide drumul spre activități culturale în peisajul rural bihorean, de a face o aliniere la standardele zonelor cu potențial cultural și turistic din Europa, standarde impuse de zone dezvoltate din apropiere. Totodată, în scopul proiectului se încadrează și dorința de a continua tradiția unor evenimente care au fost primite cu entuziasm de către comunitate”, spun organizatorii.

Artiștii, artizanii și meșteșugarii care doresc să se înscrie la festival pot face acest lucru până în 30 iunie, la numărul de telefon 0757365146 sau pe adresa de e-mail crea.arta@gmail.com. „România de mână” este organizat anual de Asociația de Teatru Experimental Clandestin & Centrul pentru Cercetare și Experimentare Artistică și Primăria Comunei Lăzăreni.