Folosești telefonul la volan? Vei rămâne fără permis

Decizie drastică a Executivului după valul de accidente grave provocate de transiterea unor imagini LIVE pe Facebook în timpul șofatului. Guvernul discută în ședința de luni, 12 august, un proiect de OUG prin care va interzice șoferilor să țină în mână telefoane și dispozitive mobile de orice fel.

Potrivit proiectului legislativ, încălcarea acestei noi reguli ar urma să se sancționeze cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2900 de lei și șase puncte de penalizare. Suplimentar, inițiativa legislativă prevede că, în cazul în care încalcă și o regulă de circulație rutieră, șoferii care mânuiesc telefonul mobil în timp ce conduc riscă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 30 de zile, potrivit avocatnet.ro.

În prezent, folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii mașinii se sancționează cu amenzi de până la 435 de lei și două puncte de penalizare. Șoferii pot folosi totuși telefonul mobil în timpul conducerii mașinii, dar cu condiția ca acesta să fie prevăzut cu dispozitiv de tip „mâini libere”.
Foto: radiotargujiu.ro