Fostul director Electrica, oradeanul Nicolae Coroiu, a fost condamnat definitiv la inchisoare

Polițiștii Compartimentului Urmăriri  din cadrul IPJ Bihor  l-au reținut ieri pe fostul director al Electirca, Nicolae Coroiu, pe numele caruia,  Tribunalul București a emis  un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate

Coroiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, in dosarul fostului senator PSD, Catalin Voicu, condamnat si el la 7 ani de inchisoare.

„În calitate de director general al SC Electrica SA, inculpatul Coroiu Nicolae, în perioada 2004-2005, a dispus funcţionarilor din subordine,   în vederea efectuării de achiziţii publice de echipament individual de protecţie şi echipament de lucru în valoare totală de 14.750.685 lei (fără TVA) de la o firma,  fără a exista necesitatea acestor achiziţii, la un preţ supraevaluat „, susţinea DNA.

DNA preciza că, în vederea realizării achiziţiilor respective, nu s-a organizat sau derulat vreo procedură de achiziţie publică, furnizorul a fost desemnat prin încredinţare directă, fără a exista vreo selecţie şi nu a existat o negociere, preţul fiind supraevaluat şi stabilit potrivit propriilor interese ale furnizorului.

„Produsele au fost livrate  în aceeaşi perioadă, încheindu-se 77 de contracte şi emiţându-se facturile care erau achitate, în mod nelegal, în regim de urgenţă”, mai spun procurorii.

Anchetatorii arătau că directorul general Nicolae Coroiu a semnat 48 de ordine de plată către furnizor, cauzând un prejudiciu SC Servicii Energetice Moldova in valoare de aproape 1,4 milioane de euro.

Joi, Nicolae Coroiu a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat