Gastronomie şi tradiţii, la „Anatolian Food Festival” din Cetatea Oradea

Pentru al doilea an consectuv Cetatea Oradea găzduieşte Anatolian Food Fest, în cadrul căruia orădenii sunt invitaţi să se familiarizeze cu gastronomia şi tradiţiile otomane. De vineri, 2 august, şi până duminică, 4 august, festivalul are porţile deschise între orele 11.00-23.00.

Organizatorii aduc în premieră pentru orădeni și pentru turiștii aflați în această perioadă în oraș vestita Fanfară otomană, alcătuită din voluntari pasionați. De asemenea, participanții se vor putea bucura din nou de dansul celor patru derviși rotitori. Nu vor lipsi din program dansurile tradiționale românești și turcești, muzica bună, precum și multe alte surprize pregătite de Fundația Tuna.

Totodată, orădenii se vor putea bucura de renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară, care va cuprinde zeci de standuri cu bunătăţi de toate felurile: tantuni, şiş kebab, șuberek, plăcinte gozleme, baclava, rahat turcesc, gullaci, katmer, lahmacun. Cafeaua, ceaiul turcesc, șerbetul, limonada vor fi și ele preparate tradițional, cu ingrediente și metode specifice bucătăriei Anatoliei.

În premieră, vor avea loc și workshop-uri, în cadrul cărora doritorii vor fi inițiați în tainele bucătăriei turcești sau în cele ale pregătirii ceaiului turcesc. Evenimentul va cuprinde, pe lângă comercializarea preparatelor culinare tradiţionale, şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman.

Anatolian Food Fest este unul dintre evenimentele de anvergură ale Fundației Tuna, care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică. Intrarea este liberă.

Distribuie informația
Alte știri