Găvrilă Ghilea: Finalizarea reabilitării DN76 tot mai incertă, pe zi ce trece

În această săptămână, deputatul PNL Găvrilă Ghilea a solicitat de la ministrul Transporturilor, Lucian Şova, explicaţii privind lucrările de reabilitare pe lotul 4 al DN 76, Vârfurile – Ştei.
După rezilierea contractului de execuţie cu ultimul antreprenor desemnat au lucrarile au rămas încremenite în proiect pe mai mult de 30 km iar finalizarea acestora devine tot mai incertă pe zi ce trece.

„Deşi 75% din valoarea acestei investiţii este finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se dovedeşte incapabilă să selecteze un executant competent care să finalizeze lucrările începute cu peste 7 ani în urmă”, a menţionat parlmentarul bihorean.

Ghilea i-a solicitat ministrului de resort să precizeze „când va fi reluată procedura de selectare a unui nou antreprenor care să continue lucrările de reabilitare la acest tronson rutier şi care va fi termenul de finalizare a acestora?”

De asemenea, deputatul liberal este interesat şi de cuantumul penalităţilor datorate de CNAIR pentru neutilizarea corespunzătoare a finanţării şi modul în care se va recupera acest prejudiciu de la foştii antreprenori.