Giulia Safina Popa este campioană naţională la tenis

Una dintre tenismenele Clubului Sportiv Municipal Oradea a cucerit titlul naţional la Campionatele Naţionale Individuale, organizate la Craiova. Giulia Safina Popa a triumfat in proba feminină de simplu la categoria 10 ani, deşi era doar a zecea favorită.

Tenismena orădeană a câştigat concursul fără să cedeze vreun set. În turul I, Giulia Popa a trecut de Andreea Stanciuc (CS Tenis Vaslui), cu scorul de 4-1, 4-0; în turul II a eliminat-o pe Giulia Pienariu (CS Mova), cu scorul de 4-0, 4-0, pentru ca în optimile de finală să o învinsă pe Rianna Barbu (Tenis Club Enache), cu scorul de scor 4-1, 5-3. În sferturile de finală, bihoreanca a avut-o ca adversară pe Alexia Bojin (CS Kofe, cap de serie nr 3), de care a dispus cu 4-0, 5-3, iar în semifinale, Giulia a învins-o şi pe Bianca Pleşcan (CS Tenis Club Constanţa, cap de serie nr 2), tot după două seturi, cu scorul 5-3, 4-2. În meciul decisiv pentru titlul naţional, Giulia Popa a dispus de Sonia Butuc, de la CSM Bucureşti, sportivă desemnată cap de serie numărul 7.

Giulia a concurat şi în proba de dublu, în care a făcut pereche cu Carla Nedeloni, de la CS Dyadora Timişoara, cele două sportive ajungând până în semifinale.