Google ofera un grant de 30.000 de dolari pentru profesorii de informatica din Romania

Profesorii de informatica din Romania primesc sprijinul Google, sub forma unui grant in valoare de 30.000 de dolari, in cadrul proiectului InfoGim, pentru dezvoltarea invatamantului de profil.

Concret, se poate astfel crea o comunitate online dedicata profesorilor care predau informatica la gimnaziu. Vizat e in primul rand mediul rural.

„Proiectul UPIR va cuprinde un portal de tip comunitate, cu membri activi si contributori, unde se vor regasi si vor fi dezvoltate resurse de predare si invatare. Pe acest portal se vor inscrie toti doritorii care vor sa beneficieze, dar sa si contribuie cu lucrari ce sunt utile la clasa, pe principiul „sharing”, asa cum se intampla in retelele de socializare.
Alaturi de acesta va exista un program de mentoring si training, prin care se vor organiza seminarii in diverse localitati din tara. Mai mult, comunitatea va avea si un program special pentru elevi, prin care li se pune la dispozitie materiale utile, teste, exemple, demonstratii, probleme rezolvate”.

InfoGim va demara in luna septembrie 2017. UPIR se alatura altor comunitati similare din toata lumea, cum ar fi CSPathshala din India sau Comunidad Programamos din Spania.