Grevă japoneză în penitenciarele din întreaga ţară. Oradea nu face excepţie

Unknown

Membrii organizaţiilor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) sunt , începând de astazi, în grevă japoneză. La fel sunt si cei din Oradea. Demersul e semn de protest faţă de „lipsa de interes a autorităţilor” pentru soluţionarea problemelor din penitenciare.

„Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor solicită demiterea lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, pe care-l consideră principalul vinovat pentru ceea ce este un adevărat act de subminare a sistemului penitenciar”, se arată în comunicatul de presa. Lista de revendicări cuprinde, printre altele, condiţii de lucru mai bune şi plata orelor suplimentare restante. De asemenea, se solicită reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior şi încetarea „practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depăşirea limitei de 1 an permisă de lege”.

Potrivit federaţiei sindicale, în cazul în care autorităţile nu reacţionează, calendarul acţiunilor de protest in penitenciare va fi continuat cu pichetări, mitinguri, acţiuni în justiţie şi plângeri penale.