În Oradea se va executa etapa a IV-a de dezinsecție

În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, Primăria Oradea anunță locuitorii că, în perioada 09.07.2019 – 10.07.2019 și 11.07.2019 – 12.07.2019 (două treceri) se execută a IV-a etapă a lucrărilor de dezinsecție, în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea. Rolul acestora este de distrugere a insectelor generatoare de disconfort (tânțari, muște etc.) în faza de adult și larve.

Toxicitatea insecticidelor folosite este redusă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide și fac parte din grupele Zi si Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. Se recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare care se va comunica prin presă.

Totodată, Primăria Oradea solicită tuturor deținătorilor de terenuri cu vegetație – grădini, livezi, terenuri virane, să execute de asemenea operațiuni specifice de dezinsecție concomitent cu operațiunile de dezinsecție desfășurate de municipalitate prin operatorul licențiat S.C Coral Impex S.R.L.