Incepe programul „Investeşte în tine“: romanii pot lua credite de 40.000 de lei

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2018 privind implementarea programului guvernamental „INVESTEŞTE ÎN TINE” a fost publicată de curând în Monitorul Oficial şi se aplică din momentul publicării. Potrivit acesteia, tinerii cu vârsta de până la 26 de ani şi fără venituri vor putea solicita credite fără dobândă de până la 40.000 de lei. Programul se va adresa tinerilor fără un loc de muncă sau care sunt încă în perioada studiilor.

Pot beneficia de acest program şi persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani care sunt în sistemul de învăţământ sau care urmează cursuri de reconversie profesională. Aceste persoane pot beneficia de credite de 35.000 lei. Mai mult, toţi beneficiarii pot beneficia în plus de 20.000 de lei dacă sunt angajaţi sau se angajează în timpul derulării programului.

„Măsura este una de mare impact social”, considera prof.univ.dr. Ioan Gh. Tara intr-o analiza a efectelor pozitive si negative pe care aceasta le-ar putea genera.

„Principalul avantaj îl constituie faptul ca se urmărește stimularea pregătirii profesionale utilizând o metoda foarte eficace si anume aceea de a sprijini financiar pe cei implicați. Din acest punct de vedere ideea este una salutara cu atât mai mai mult cu cât ea, deși așteptata, nu a fost avuta in vedere pana acum in România. In alte tari din Europa, si nu numai, exista exemple de buna practica in domeniu de o lunga perioada de timp”, a scris fostul sef al Curtii de Conturi Bihor pe blogul personal.

Analiza completa a acestei masuri, cu avantajele ei dar si posibilele efecte negative poate fi citita pe blogul ioanghtara.com