Închisoare cu executare pentru baronul Alexandru Kiss şi pentru milionarul Beniamin Rus

Baronul Alexandru Kiss, fostul vicepreşedintele al Consiliului Judeţean Bihor şi milionarul Beneamin Rus, patronul firmei de construcţii Selina au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Magistraţii Tribunalului Bihor s-au pronunţat în dosarul baronului Alexandru Kiss, şi al milionarului Beniamin Rus, trimişi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea pentru spălare de bani, abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi  instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Alexandru Kiss, fostul vicepreşedinte al CJ Bihor, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, în timp ce milionarul Beniamin Rus a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. Totodată, Bojtor Vilmos Laszlo, directorul societăţii paravan Ariston Distribution Corporation a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.  Totodată, s-a decis menţinerea sechestrului asigurator pe bunurile milionarului Beniamin Rus până la concurenţa sumei de  3 milioane de euro, respectiv 5.5 milioane de euro în cazul lui Alexandru Kiss. În cazul inculpaţilor Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo şi Gheorghe Ioan Roatiş a intervenit prescripţia faptelor.

Soluţia nu este definitivă, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea. Citeste mai mult: adev.ro/paivul