Invitație la premiera spectacolului „Variațiuni enigmatice”, în viziunea regizorală a Elvirei Rîmbu. Video

Noua premieră a Teatrului Regina Maria va avea loc vineri, 9 martie, de la ora 19, la Sala Arcadia. E vorba de spectacolul „Variațiuni enigmatice”, de Eric-Emmanuel Schmitt, traducerea Nicolae Weisz, în viziunea regizorală a Elvirei Rîmbu. Scenografia, complexă și complementară, este semnată de Oana Cernea.

Povestea pornește de la o întâlnire profesională dintre doi bărbați inteligenți, scriitorul Abel Znorko (Sebastian Lupu), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură și jurnalistul Erik Larsen (Petre Ghimbăşan), care se transformă brusc într-o partidă antrenantă de șah verbal. Personalități puternice și dominante, ambii bărbați își joacă partida, alternând polul de putere în funcție de mutarea pe care celălalt o face, întrevederea intrând astfel într-un labirint sinuos, animat cu rafinament de o desăvârșită știință a suspansului.

Spectatorii care nu vor putea ajunge la premieră sunt invitați la următoarele reprezentații, ce vor avea loc sâmbătă, 17 martie și vineri, 23 martie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia.