Ioan Mang: Proiectul strategic pe sanatate al Bihorului risca sa fie respins

Proiectul strategic pe sanatate al Bihorului risca sa fie respins si astfel judetul poate pierde o finantare de peste 9,4 milioane de euro. Semnalul e tras de vicepresedintele administratiei bihorene, Ioan Mang.

El spune ca proiectul RO-HU a fost depus in ultima zi lucratoare a lunii septembrie dar la dosar lipsesc doua piese importante. „Acest proiect nu va trece daca nu facem corecturile de rigoare cat mai urgent”, sustine Mang.

Pentru asta e absolut necesara o hotarare a CJ Bihor vizand trecerea  in administrarea judetului a doua terenuri apartinand Primariei Rieni, respectiv Bisericii Greco-Catolice, pe care sa fie amplasate containerele pentru Salvamont. Asta inseamna insa si votul liberalilor, care fie nu s-au prezentat, fie au refuzat sa voteze ordinea de zi.

Si tot prin hotarare a alesilor bihoreni, se impune si modificarea anumitor sume din bugetul proiectului, astfel incat sistemul de telemedicina sa fie implementat de ISU Crisana si nu de Spitalul Judetean.

Proiectul strategic pe sanatate al Bihorului vizeaza deschiderea a doua centre de urgenta in zonele montane (Padis si Stana de Vale), dotarea spitalelor din Oradea si din judet cu aparatura de ultima generatie, dar si implementarea unui sistem de telemedicina intre acestea.

Comments are closed.