La judecata! Cinci bihoreni bănuiți că ar fi obținut credite bancare prin înșelăciune și fals ajung in fata magistratilor

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor sub supravegherea procurorului au finalizat cercetările față de patru femei de 52, 51, 44 și 29 de ani, din comunele Biharia, Roșiori și din municipiul Oradea și împotriva unui bărbat de 41 de ani, din Oradea, bănuiți de săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune și uz de fals, respectiv instigare la înșelaciune și instigare la uz de fals.

Polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni îi bănuiesc pe cei patru că, în perioada octombrie – decembrie 2014, ar fi indus în eroare reprezentanții unei instituții bancare cu care ar fi încheiat contracte de împrumut pentru sume cuprinse între 12.250 lei și 15.250 lei, prin depunerea unor adeverințe de salariu false.

Totodată, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni o bănuiesc pe femeia de 29 de ani că le-ar fi determinat pe trei dintre cele patru persoane să contracteze credite de nevoi personale de la aceeași instituție bancară și, după obținerea creditelor, ar fi reținut de la acestea, în interes propriu, sume cuprinse între 8.000 și 11.500 de lei.

Prejudiciul total provocat astfel respectivei instituții bancare este de 53.230 lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările și au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunerea de trimitere în judecată a celor în cauză.