La multi ani, Romania, la multi ani, dragi romani, oriunde v-ati afla! Programul evenimentului, la Oradea

1 Decembrie a fost adoptata ca zi nationala in 1990, reprezentand sarbatorirea Marii Adunari de la Alba Iulia unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România. 1918 inseamna in istoria poporului nostru anul incununarii victorioase a lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar.
La 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, s-a acordat votul Marii Adunarii Nationale pentru unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania, vot aclamat de o impresionanta adunare populara.

Cu prilejul Zilei Nationale, Prefectura Bihor invita locuitorii urbei la Festivitatile care vor incepe la ora 11, la la Statuia domnitorului Mihai Viteazul din Piata Unirii, cu ceremonialul religios si militar, urmat de parada care va avea loc în Centrul Civic, la ora 13.

Activitatile se muta din nou in Piata Unirii, astfel ca în jurul orei 14:00, va incepe distribuirea meniului traditional de fasole cu ciolan si varza murata. Portiile vor fi oferite in caserole, in doua puncte de distributie, contracost (la un pret de 5 lei).

In intervalul orar 16-17,30, iubitorii melosului popular din Oradea sunt asteptati la Teatrul Regina Maria, la un regal folcloric, sustinut de Ansamblul CRIȘANA. Intrearea e libera.

Festivitatile dedicate Zilei Nationale a Romaniei 2018, in Anul Centenarului Marii Uniri (1918 – 2018) se vor incheia cu defilarea si retragerea cu torte a structurilor militare, incununată de un spectaculos foc de artificii.