Legea prin care copiii sunt obligaţi să întreţină părinţii a pierdut un susţinător. Vezi cine e iniţiatorul

Proiectul de lege prin care părinţii, bunicii sau străbunicii ar trebui să fie susţinuţi financiar de copii, dacă au nevoie, are mai puţini susţinători. Mai exact 73.

Iniţiatorul proiectului de lege privind „Recunoştinţa între generaţii”, bihoreanul Dumitru Gherman, a declarat, pentru MEDIAFAX, că un parlamentar şi-a retras semnătura de pe actul normativ, fără să menţioneze cine este acesta. Deputatul PSD reclamă presiunea venită din spaţiul public şi faptul că instituţiile media „s-au inflamat”.

„Proiectul de lege poate suferi amendamente. Au fost instituţii media care s-au inflamat prea tare pe o chestie care se vrea pozitivă pentru majoritatea românilor. A fost o stare de emoţie negativă pe o chestiune care se referea la un sistem echitabil de drepturi şi obligaţii pe linia de rude. Proiectul o să-şi urmeze un curs parlamentar legal”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Gherman.

O înregistrare cu deputatul PSD de Bihor Dumitru Gherman a devenit virală pe Facebook, după ce parlamentarul a fost întrebat de un reporter despre ultima carte citită, iar el s-a arătat mai mult decât deranjat, insinuând că cetăţenii ar trebui să păstreze distanţa faţă de cei pe care i-au ales. Se intampla in 2018. Reacţia sa a stârnit un val de critici vehemente în mediul online.