MAE a emis o Atenționare de călătorie pentru Bosnia-Herțegovina și Muntenegru. Se anunță zile caniculare și incendii de vegetație

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia şi Herţegovina că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada 11-13 august, a fost emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate (36-38 grade Celsius) pe aproape întreg teritoriul ţării, cu excepţia regiunilor Visegrad şi Livno.

O atenționare de temperaturi extreme este emisă și pentru Muntenegru pentru perioada 11 – 14 august. Este posibil ca, pe fondul temperaturilor ridicate, să izbucnească incendii de vegetaţie şi se atrage atenţia tuturor cetăţenilor de a evita activităţile în urma cărora s-ar putea produce incendii (utilizarea grătarelor în pădure sau în apropierea vegetaţiei uscate, aruncarea ţigărilor aprinse sau a sticlelor etc.) şi de a respecta semnele de „Acces interzis” pe durata perioadei cu risc maxim de producere a incendiilor.