Medicul din Bihor, care a murit în timpul gărzii, avea o pensie de 1.280 lei. Mesajul colegilor de breaslă

„La cererea colegilor medici de familie din Bihor, postez pentru Miniştrii Sănătăţii şi Muncii pensia colegului decedat: 1.280 RON”, scrie pe Facebook medicul primar dr. Livia Davidescu, mesaj citat de mediafax.ro.

„Motivul pentru care un medic (elita) pensionar din România alege să mai muncească în gărzi sau în privat după pensionare! În UE pensionarii se plimbă, se odihnesc şi efectuează minim 2 vacanţe/an în diferite ţări! În România trebuie să munceşti până mori ca să-ţi plăteşti utilităţile, hrana şi medicamentele! Să întrebăm public pe MS şi MM dacă ei pot supravieţui cu 1280 ron/lunar! Şi să ne ofere un răspuns oficial!”, comentează un alt medic.

Un alt medic scrie că suma nu reprezintă o pensie, ci un fel de ajutor social şi se întreabă dacă mai există vreo categorie profesională în ţară atât de umilită pe parcursul întregii vieţi cum este cea a medicilor.

Doctorul Livia Davidescu din Craiova a postat anul trecut o listă cu peste 40 de medici care au murit în timpul gărzilor, cerând autorităţilor ca gărzile să fie recunoscute ca vechime în muncă.