Metoda „Accidentul“: șase orădeni păcăliţi cu 26.400 de euro și 16.600 de lei

Marți, 16 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au identificat un bărbat de 36 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, un tânăr de 22 de ani, din comuna Lădești, județul Vâlcea și o femeie de 29 de ani, din municipiul București. Ei sunt bănuiți că, în perioada aprilie 2017 – mai 2018, ar fi săvârșit șase infracțiuni de înșelăciune prin metoda „Accidentul”.

Bărbatul de 36 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, este suspectat că ar fi apelat telefonic, la întâmplare, șase persoane din municipiul Oradea și, sub pretextul că rude apropiate ale acestora ar fi suferit diverse accidente sau accidente rutiere, ar fi solicitat diferite sume de bani, pentru presupuse intervenţii medicale urgente, onorarii pentru avocaţi ori pentru acoperirea pagubelor produse în urma accidentelor, toate motivele invocate fiind fictive.

Tot el este bănuit că, pentru obținerea banilor, ar fi apelat la tânărul de 22 de ani care s-ar fi deplasat în municipiulde pe Crisul Repede, s-ar fi prezentat la locuințele victimelor, declinându-și false calități și ar fi ridicat personal banii rezultați din infracțiunile de înșelăciune, pe care, ulterior, cei trei sunt bănuiți că i-ar fi împărțit. Prejudiciul total cauzat astfel este de 26.400 de euro și 16.600 de lei.

Cei trei vor răspunde penal pentru faptele comise. Poliţiştii bihoreni continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Foto: replicahd.ro