Evenimentul 11even, organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, a atras aseară, la Teatrul de Stat „Regina Maria”, peste 500 de orădeni. Tema de anul acesta a fost „România Mea – la trecutu-ți mare, care viitor?”, unde speakerii au vorbit despre ce au putut să facă în țară și cum exemplul personal este cea mai bună metodă de a mobiliza oamenii. Printre cele mai reușite momente s-au numărat cântecele Narcisei Suciu, speach-urile avocatului Péter Eckstein-Kovács și a preotului Tănase, care au înveselit audiența.
Jurnalistul Cătălin Striblea, care a lucrat și la BBC, a vorbit despre cât de important este să luăm atitudine, iar exemplul personal este cea mai bună metodă. Le-a mărturisit orădenilor cum a acceptat să fie președintele asociației de bloc în care locuiește, în contextul în care niciun locatar nu a vrut să își ia această responsabilitate. Narcisa Suciu a vorbit despre mutarea ei în Finlanda, iar spre final a avut și un moment artistic, interpretând două cântece.
Prezentatorul emisiunii „România, te iubesc”, Alex Dima a vorbit despre locurile unice din țară, pe care le-a prezentat în emisiuni, dar și părțile negative, ca reciclarea, Românii fiind pe ultimul loc la acest capitol în UE. Un moment sensibil a fost cel al Niculinei Moica care a vorbit despre cei cinci ani pe care i-a petrecut în mai multe închisori. Ea a intrat ca o adolescentă și a ieșit pe porțile penitenciarului Oradea ca femeie matură. A fost singurul speaker care a reușit să ridice toată sala în picioare.
Orădenii i-au mai putut asculta pe George Ogăraru, fost fotbalist, actual antrenor, dar și voluntar social, pe dr. Cătalin Cîrstoveanu, medic neonatolog, Sebastian Lupu, actor la teatrul orădean și pe Cornel Hoza, președinte Beard Brothers.
Mădălina Sim, Jurnalism, an II