Noi proiecte în cadrul Universității din Oradea

Biblioteca Universității din Oradea a găzduit miercuri, 12 decembrie, prezentarea a patru noi proiecte FDI (Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat). Proiectele au avut drept finanțator Ministerul Educației Naționale, fiecare proiect având un anumit buget aprobat (211.000 lei, 275.000 lei, 91.000 lei, respectiv 84.000 lei).

Primul proiect, „Creșterea capacității instituționale prin eficientizarea accesului la învățământ superior la Universitatea din Oradea”, coordonat de conf. univ. dr. Olivia Ligia Burtă, are drept scop promovarea serviciilor educaționale oferite de Universitatea din Oradea, formarea a 20 de voluntari care vor fi implicați în activitățile proiectului, dezvoltarea unei platforme de comunicare cu elevii de liceu, prevenirea abandonului școlar, armonizarea calificărilor oferite de U.O.

Conf. univ. dr. Vasile Laslo a a coordonat cel de-al doilea proiect cu titlul „Laborator didactic de monitorizare a vulnerabilități unor culturi horticole și evidențierea unor markeri de stres la efectele schimbărilor climatice”, obiectivele fiind cele de promovare și încurajare a studenților la programele de cercetare, inițierea unor proiecte științifice inovatoare, diversificarea temelor de cercetare etc.

Cel de-al treilea le-a proiect, „Antreprenor pentru România”, a fost încredințat conf. univ. dr. Vasile Aurel Căuș, cu scopul de a încuraja spiritul antreprenorial, de dezvoltarea S.A.S. – U.O.; iar ultimul proiect, „Cercetare de excelență la Universitatea din Oradea în domeniul nanomaterialelor”, a fost implementat de prof. univ. dr. Vesselenyi Tiberiu. Obiectivul proiectului a fost de a asigura serviciile de mentenanță, asigurarea materialelor și îmbunătățirea performanțelor unor echipamente utilizate în domeniul nanomaterialelor.

Tot ieri, au fost prezentate rezultatele proiectului „Antreprenor pentru România”, la care au participat studenții Universității din Oradea. Ocupanții primelor 3 locuri au fost premiație, ieri. Locul 3 a fost ocupat de echipa formată din Sápi Márk și Torok Andrea, studenți ai Facultății de Științe Economice, anul I; locul al II-lea a fost ocupat Chindriș Vasile, student al Facultății de Științe Economice, anul I; iar ocupanta primului loc a fost Șimon Andrea Gabriela, studentă a Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică, anul I.


Mălina Maria Guler, Jurnalism, An II

Distribuie informația
Alte știri