Noile paşapoarte electronice, „aproape imposibil de falsificat”

Noile paşapoarte simple electronice şi simple temporare care au fost puse în circulaţie în această săptămână vor fi aproape imposibil de falsificat. Modificările aduse nu vor influenţa insa costul plătit de cetăţean pentru eliberarea documentelor de călătorie, a declarat sâmbătă şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, Mirel Toancă.

El a spus că fiecare filă a noilor documente conţine un desen stilizat al unui monument istoric sau al unui obiectiv turistic cunoscut din România, printre care Delta Dunării, Lacul Roşu, Peştera Scărişoara sau oraşul medieval Sighişoara.

Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte a explicat că elementele de siguranţă implementate au la bază noile tehnologii în materie, precum desene stilizate, microtext, diferite tehnici de imprimare şi elemente optic variabile, precum şi unele realizate prin nanotehnologie, conform stirileprotv.ro.

– Declaraţie de presă susţinută de directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte, chestor de poliţie Mirel Toancă, despre noile tipuri de paşapoarte simple electronice şi paşapoarte simple temporare prilej cu care au fost prezentate si noile elemente de siguranta al pasapoartelor.

Mirel Toancă a precizat că documentele de călătorie din generaţiile anterioare vor rămâne valabile până la data menţionată în acestea. Paşapoartele simple electronice pentru persoanele de peste 18 ani au o valabilitate de 10 ani, iar cele simple temporare sunt valabile 1 an.

Foto: agerpres.ro